(ВІДЕО) «Містер і місіс Сміт» 1 прикордонного загону

НАЗАД
14 лютого 2024 17:41

Після першої тривоги 24 лютого 22-го вона запропонувала коханому своє серце і руку…

Вона поїде за ним в зону ведення активних бойових дій, розділить один окоп і ніколи не запитає зайвого. Він зчитає її настрій по очах, скаже, що «не виносить» і поцілує у щічку. Ця пара, за аналогією до героїв славнозвісної кінострічки, здатна влаштувати один одному «армагеддон», а вже за секунду мило воркувати в обіймах та обмінюватися палкими поцілунками. Разом – вони сила, здатна подолати кілометри та війну.

А починалася ця історія з дружби. Він – досвідчений прикордонник з сім'ї кадрових військових. Вона – юна красуня, яка прийшла служити у Львівський аеропорт за покликом агітаційного матеріалу з Instagram. Військова служба була для неї новинкою з багатьма невідомими: перший наряд, перша відповідальність і перша підтримка від колеги по службі. Тоді Павло запропонував свою допомогу і підказав, як правильно чинити. Для Зоряни його слова стали «рятівним колом». Так зародилася їхня дружба. Згодом вона переросла у сильні почуття. Прикордонники багато часу проводили разом. Годинами говорили про все і ні про що одночасно. В них були схожі життєві ситуації і це зблизило. А далі була та сама іскра.

Пара почала зустрічатися. А, майже за рік стосунків, в перший день повномасштабного вторгнення, від неї прозвучала пропозиція «руки і серця».

Той день подружжя пам'ятає в деталях. Близько 05:50 прикордонникам надійшла команда «База». Закохані прибули до підрозділу, де несли службу і там пару розділили. Коли подали перше «повітря», Зоряна спустилася у підвал. Там не було зв'язку. Дівчина не знала, де пребуває Павло і що відбувається на поверхні. Вона не могла стримати хвилювання за коханого. Коли команду відбили, Зоряна кинулася на пошуки.

  • Я бігала по терміналу і запитувала в усіх, де мій чоловік. Я відчувала – страх, бо його ніде не було. Тоді прийшло розуміння, що я хочу бути його дружиною. Саме тоді в мене виникла ідея одружитися. Я таки знайшла Пашу і випалила йому ці думки вголос, - згадує Зоряна.
  • Вона сказала на емоціях та й забула, а я замовив каблучку, - додає Павло.

Павло активно планував весілля, однак у складі зведеного мобільного підрозділу прикордонника відправили на Схід. Разом з побратимами він тримав оборону Бахмута. Для Зоряни почалися дні очікування і хвилювання за коханого.

  • Після повномасштабного вторгнення ми не розлучалися взагалі. Разом були практично 24/7. Керівництво розуміло, що як тандем – ми максимально сильні. Ми працювали на евакуаційних поїздах і нас завжди ставили разом у зміну. І тут в мене його забрали. Я розуміла, що такий наказ і маю відпустити, але було море сліз, - каже Зоряна.

На Сході у Павла була відповідальна місія, він налагоджував зв'язок усього підрозділу. Постійно був у русі небезпечними ділянками фронту. Маневрував між мінами та під обстрілами. Життя прикордонника неодноразово «висіло на волосинці» та про свої «пригоди» коханій він не розповідав. Хотів вберегти, намагався не хвилювати, іноді – зусилля терпіли фіаско.

  • Ми саме розмовляли по телефону, як почався обстріл. Я чула вибухи. Паша казав, що вони далеко, але ставало все гучніше. Після крайнього прильоту зв'язок з ним обірвався. І дві години він був «поза зоною». Я думала посивію за цей час. Телефонувала всім, хто на той момент був з ним поруч, і всі були «поза зоною», - згадує дівчина.
  • Після того я провів в укриття WI-FI і їздив на всі виїзди зі Starlinkом на даху. Бо як вийшов на зв'язок – був мені армагеддон, - додає з посмішкою Павло.

Без коханого Зоряна провела «найжахливіші 4 місяці в житті». А коли військовий повернувся після ротації, сказала, що одного більше не відпустить. У липні 2023 пара стала на весільний рушник. А за кілька місяців Павла перевели до бойового підрозділу Держприкордонслужби. Зоряна написала рапорт за чоловіком і «хвостиком» поїхала до 1 прикордонного загону. Тепер дівчина пакує речі разом за коханим на Схід. Каже, готова розділити і горе, і радість, і навіть один окоп. В планах у родини прикордонників спільна боротьба за перемогу, а після неї - екскурсія Маріуполем. Саме там закохані збираються вити сімейне гніздечко під мирним українським небом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси